Acer introduceerde vandaag de eerste educatietablet met Chrome OS: de Acer Chromebook Tab 10 (D651N). De nieuwe Acer Chromebook Tab 10 is ontworpen voor de educatieve markt en is bedoeld voor gebruik in de klas om de leerervaring uit te breiden en te verbeteren door de snelheid, eenvoud en veiligheid van Chrome OS in de vorm van een tablet.

“In de Acer Chromebook Tab 10 worden de vooruitgang in hardware en de ondersteuning van applicaties gecombineerd voor een zinvollere leerervaring voor een breder leerlingenpubliek”, aldus James Lin, General Manager, Commercial & Detachable Notebooks, IT Products Business bij Acer. “De nieuwe Acer Chromebook Tab 10 moedigt leerlingen aan om nieuwe manieren te ontdekken om de wereld om hen heen te begrijpen.”

Leerlingen kunnen meer doen met een QXGA display

Leerlingen kunnen het werk in de klas en in apps met het 9,7” QXGA IPS touchscreen. Met een resolutie van 2048 x 1536 bij 264 pixels per inch biedt dit scherm de leerlingen een scherp zicht op het lesmateriaal. Door het dunne en draagbare ontwerp kan de Acer Chromebook Tab 10 eenvoudig in de klas worden doorgegeven en gemakkelijk worden meegenomen, hetgeen bijdraagt aan continu leren. Door het intuïtieve touchscreen om te navigeren,in en uit te zoomen en om door de lessen te bladeren is de tablet te gebruiken door een breder segment leerlingen, inclusief de jongere kinderen met kleinere handen.

Daarnaast biedt de Acer Chromebook Tab 10 volledige ondersteuning voor Google Play, waarmee leraren en leerlingen toegang krijgen tot miljoenen apps voor samenwerken, ontdekken, meedoen en leren.

Door de compacte afmetingen kan de Acer Chromebook Tab 10 gemakkelijk in een rugtas of bureau worden opgeborgen, terwijl de unieke kobaltblauwe kleur ervoor zorgt dat de tablet opvalt en altijd eenvoudig terug te vinden is. De Acer Chromebook Tab 10 weegt slechts 550 gram. De afmetingen bedragen 172,2 (B) x 238,2 (D) x 9,98 (H) mm.

De functies maken optimaal gebruik van Chrome OS

Leerlingen kunnen gebruikmaken van de 2 MP HD-webcam en de bijbehorende dubbele luidsprekers en microfoon voor chats via Google Hangouts. Met de 5 MP camera achterop kunnen foto’s en video’s worden genomen.

Om op andere manieren met de Acer Chromebook Tab 10 te werken, wordt deze tablet standaard geleverd met een Wacom EMR stylus. De leerlingen kunnen nauwkeurig werken met interactieve apps, schetsen en notities maken en ideeën vastleggen die vervolgens met hun klasgenoten of leraar gedeeld kunnen worden. De Wacom EMR stylus kan veilig in de dock worden opgeborgen. Bovendien heeft de pen geen batterij nodig en is het niet erg als deze per ongeluk op de grond valt.

De Acer Chromebook Tab 10 heeft bovendien een lange batterijduur tot 9 uur – voldoende voor 1:1 programma’s waarbij de leerlingen de tablet de hele dag gebruiken, ook thuis voor schoolprojecten. Scholen die gebruikmaken van (mobiele) oplaadstations kunnen de Acer Chromebook Tab 10 gedurende verschillende dagen in de klas gebruiken.

Eenvoudig te beheren en te beveiligen

IT beheerders kunnen de nieuwe Acer Chromebook Tab 10 net zo eenvoudig beheren als de andere Chrome OS apparatuur in de school. Zij kunnen updates installeren, apps configureren en extensies en beleid beheren binnen de Chrome Education licentie.

De Acer Chromebook Tab 10 kan gedeeld worden met andere leerlingen, omdat Chrome OS meerdere gebruikersprofielen ondersteunt. Dit betekent dat leerlingen snel toegang krijgen tot hun informatie, apps, projecten, Gmail en nog veel meer wanneer ze met hun eigen unieke account inloggen. Zelfs wanneer deze kwijt is of gestolen of beschadigd is, verliezen de leerlingen hun gegevens niet. Opslag op Google Drive beschermt bestanden, documenten en foto’s veilig in de cloud en dit zorgt ervoor dat de meest recente versie altijd beschikbaar is. De veiligheid van studenten blijft gegarandeerd, want Chrome OS wordt automatisch up-to-date gehouden en biedt bescherming tegen de steeds veranderende online dreigingen, zoals virussen en malware.

Krachtige prestaties en verbindingen

De Acer Chromebook Tab 10 reageert snel en kan meerdere apps tegelijk uitvoeren, omdat de Chromebook is uitgerust met een OP1 processor die een dual-core Cortex A72 en quad-core Cortex-A53 processor integreert. Er is bovendien 4 GB RAM en 32 GB opslag aanwezig. De leerlingen kunnen in verbinding blijven met hun schoolnetwerk door middel van de snelle en betrouwbare 2×2 MIMO 802.11ac draadloze wifi connectiviteit en met de randapparatuur via Bluetooth 4.1.

De nieuwe Acer Chromebook Tab 10 is uitgerust met een USB 3.1 type-C Gen 1 poort die kan worden gebruikt om de Chromebook of andere producten op te laden, gegevens snel over te zetten met een snelheid tot 5 Gb/s of een HD-beeldscherm aan te sluiten. Bovendien is er een gecombineerde aansluiting voor hoofdtelefoon/luidsprekers en een MicroSD geheugenkaartlezer aanwezig.

Geplande ondersteuning voor Augmented Reality

De Acer Chromebook Tab 10 zal in de toekomst ondersteuning bieden voor ‘augmented reality’, waarmee de leerlingen kennis kunnen maken met nieuwe leermethoden met behulp van Expeditions AR. Expeditions AR is de AR technologie van Google AR waarmee het klaslokaal virtueel wordt weergegeven en waarin 3D objecten worden geplaatst die de leerlingen kunnen bestuderen om vakken als biologie, aardrijkskunde en astronomie begrijpelijker te maken.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Acer Chromebook Tab 10 (D651N) zal vanaf mei beschikbaar zijn voor klanten uit de educatieve en zakelijke markt in Europa. De exacte specificaties, prijzen en beschikbaarheid verschillen per regio, zodra deze bekend zijn, zal ik dit bericht updaten.

[ngg_images source=”galleries” display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]