Acer heeft vandaag op de BETT 2017 in Londen de beschikbaarheid aangekondigd van de CloudProcessor IoT starter kit voor Europa, het product is al langer beschikbaar in andere regio’s. Voor Acer is dit educatieve product een natuurlijke ontwikkeling voor het “Hour of Code” – de wereldwijde beweging die scholieren aanmoedigt om tutorials voor programmeren te organiseren. Deze eenvoudig te gebruiken set programmeerbare componenten en de customized Acer software, gecombineerd met de mogelijkheid tot verbinding met de Cloud, zijn een perfecte manier om kennis te maken met verbonden hardware voor iedereen die begint in het technisch onderwijs.

Inhoud van de verpakking

Acer CloudProfessor is een IoT starter kit waarbij hardware, software en de Cloud worden gecombineerd. Het is voor iedereen voor wie IoT een nieuw begrip is de eenvoudigste manier om te leren wat de Cloud is en hoe ze van hun eigen unieke creaties werkelijkheid kunnen maken.

Naast de CloudProfessor module bevat de kit een Arduino Leonardo ontwikkelbord, een LED101 ontwikkelbord, een Seeed Arduino Shield, twee LEDs, twee sensoren (licht en temperatuur) en een kleine motor om beweging bij robotprojecten mogelijk te maken.

Direct vanuit de doos biedt deze kit toegang tot Acers Build Your Own Cloud (BYOC), een ecosysteem met partners uit meerdere lagen van de industrie: van aanbieders van de chipset, de sensor, het besturingssysteem of middelware tot aanbieders van apps. Deze voorgeprogrammeerde connectiviteit betekent dat gebruikers hun apparatuur en creaties direct kunnen aansluiten en ermee aan de slag kunnen gaan. Bovendien kunnen gebruikers op deze manier verbinding maken en onderzoeken zonder zich zorgen te hoeven maken over complexe vraagstukken als veiligheid, API-toegang en andere technische problemen die kunnen afleiden van het hoofddoel: leren op een leuke en boeiende manier.

cloudprofessor

Aan de slag

De kit moet zo eenvoudig en intuïtief mogelijk gebruikt kunnen worden – CloudProfessor is ontworpen voor apps op smartphones en tablets, en te gebruiken met Android, Chrome OS en iOS apparatuur. Scholieren kunnen met behulp van tutorials leren om te programmeren in talen zoals JavaScript, Blockly en LiveCode. Hierbij dienen zij eenvoudige scenario’s aan te vullen, waarmee zij worden geïnspireerd om hun eigen projecten te creëren. Door de behoefte aan een laptop of een computerscherm weg te nemen, worden de modules zeer mobiel en ontstaat de mogelijkheid om te programmeren waar de gebruiker maar wil – in de klas of op reis bijvoorbeeld.

In samenwerking met bedrijven zoals Gigo biedt Acer scholieren een eenvoudige manier om kennis te maken met IoT. Met CloudProfessor en de meegeleverde hardware als uitgangspunt gaat de kit van start met acht applicatiepakketten voor gebruikers om te testen. Voor elke uitbreiding daarna biedt Acer een eenvoudige code om een project te starten.

https://youtu.be/7DC_0rq1D-g

De modules

De Acer CloudProfessor unit zelf is een slanke zwarte doos (108 mm x 44 mm x 13 mm) die minder weegt dan 100 g. Er wordt verbinding gemaakt via 802.11 a/b/g/n Wireless LAN en Bluetooth 4.0 + HS. De interne opslag bestaat uit 16 GB ingebouwd flashgeheugen en de unit kan gebruikmaken van een MicroSD geheugenkaart tot een maximum van 128 GB. Het volledige apparaat wordt aangedreven door een Intel Atom x5 Z8300 CherryTrail chipset, een krachtige motor voor dit apparaat die een groot scala aan mogelijkheden voor IoT onderzoeken biedt.

Prijs en beschikbaarheid

De Acer CloudProfessor IoT development kit zal in de eerste helft van 2017 beschikbaar zijn binnen Europa. Voor informatie over beschikbaarheid, productspecificaties en prijzen in specifieke markten, kunt u contact opnemen met uw dichtstbijzijnde Acer-vestiging of leverancier via www.acer.com.