Acer heeft haar 15,6 inch Chromebook assortiment vandaag op de CES-beurs uitgebreid met de eerste op AMD gebaseerde Chromebook: de Acer Chromebook 315. Deze Chromebook is voorzien van de vernieuwde 7e generatie AMD A6-9220C of A4-9120C processoren met Radeon graphics en kan volgens Acer veeleisende apps snel laden, ook al staan er meerdere tabbladen en extensies open. Bovendien heeft deze Chromebook een maximale batterijduur van 10 uur.

Daarnaast is de Acer Chromebook 315 voorzien van een (Full) HD 15,6 inch IPS-scherm dat de productiviteit op het werk en op school een boost geeft. Deze Chromebook is beschikbaar in uitvoeringen met en zonder een touchscreen (CB315-2HT/CB315-2H).

Multitasker

De Acer Chromebook 315 is voorzien van 7e generatie AMD A-serie processoren met Radeon graphics. Er zijn twee verschillende configuraties: AMD A6-9220C APU of A4-9120C APU in een system-on-chip ontwerp. Door de nieuwe AMD A-serie processoren voor Chromebooks kan je volgens het persbericht 10 uur lang video’s streamen, de nieuwste apps gebruiken, online games spelen en surfen op het internet. Uiteraard ondersteunt de Chromebook 315 net zoals alle recente Chromebooks Chrome en Android apps via de Google Play Store.

Bekijk ook: mijn review van de Acer Chromebook Spin 15

Beeldscherm en geluid

Het 15,6 inch (Full) HD 1920 x 1080 scherm is groot genoeg om meerdere browsers naast elkaar te openen, gestreamde video’s in scherp detail te bekijken en online games te spelen. Het IPS-scherm heeft een kijkhoek van 178 graden. De HD-webcam heeft een beeldveld van 88 graden, speciaal voor groepen.

De twee volwaardige, omhooggerichte luidsprekers op het toetsenbord van de Acer Chromebook 315 zorgen volgens Acer voor een duidelijk en helder geluid. De luidsprekers ondersteunen high-definition audio met een uitgebreid volume en geluidsbereik.

Het grote formaat van de Chromebook biedt ook ruimte voor een volwaardig, backlit toetsenbord op modellen met een touchscreen. Ook is er ruimte voor een groot touchpad.

Connectiviteit

Er zijn twee USB Type-C Generatie 1 poorten – één aan iedere zijde van het apparaat – voor snelle gegevensoverdracht, opladen en schermweergave vanaf de meest praktische kant. De Chromebook is voorzien van draadloze WiFi 802.11ac met 2×2 MIMO-technologie. Via Bluetooth 4.2, twee USB 3.0 poorten en een gecombineerde koptelefoon- en luidsprekeraansluiting kunnen randapparaten worden aangesloten.

De Chromebook 315 heeft een IMR cover en polsondersteuning die duurzaam en licht zijn, waardoor de Chromebook gemakkelijk mee te nemen is van kantoor naar huis en andersom. De Chromebook 315 weegt 1,72 kg en heeft afmetingen van 380,54 B x 256,28 D x 19,95 H mm.

Veilig voor kinderen

De nieuwe Acer Chromebook 315 is niet alleen eenvoudig in gebruik, maar ook makkelijk om te delen met meerdere gebruikers. Gebruikers kunnen inloggen op hun eigen Google-account voor toegang tot Gmail, Google Docs, apps, extensies, bladwijzers en andere informatie. De Chromebooks draaien op het Chrome OS-platform van Google dat automatisch wordt bijgewerkt en gebruikmaakt van meerdere beveiligingsniveaus tegen continu veranderende online bedreigingen.

Dankzij de nieuwe Family Link app op de Chromebooks is het voor ouders een fluitje van een cent om digitale basisregels in te stellen voor hun kinderen die het internet willen ontdekken. Ouders kunnen dagelijks schermtijdlimieten instellen, de lijst met websites en apps die hun kind mag gebruiken aanpassen en zelfs het Google-account van hun kind beheren en op afstand vergrendelen.

Prijs en beschikbaarheid

De Chromebook 315 zal vanaf april leverbaar zijn met een touchscreen (CB315-2HT) of zonder touchscreen (CB315-2H) met maximaal 8GB RAM en 32GB of 64GB eMMC-opslag. De Chromebook 315 zal vanaf april leverbaar zijn vanaf € 349.