zondag, juli 3, 2022
HomeLifeWat zijn de beleidsprioriteiten onderwijs en vorming voor de volgende Vlaamse regering?

Wat zijn de beleidsprioriteiten onderwijs en vorming voor de volgende Vlaamse regering?

De Federale en Vlaamse verkiezingen zijn achter de rug en de gesprekken voor nieuwe regeringen zijn begonnen. Er wordt vaak ook wel eens vergeten dat er heel wat mensen ook werken voor een departement of minister. Een kabinet volgt meestal een minister als deze van post verandert, maar heel wat vaste administratieve en adviserende krachten blijven op post om opnieuw trouw te werken voor hun volgende “baas”. Ter voorbereiding van een nieuwe Vlaamse regering (elke 5 jaar) worden door deze mensen beleidsprioriteiten geschreven, die een mogelijk nieuwe minister kan volgen. De minister is uiteraard vrij om zijn/haar eigen beleid te voeren, maar deze beleidsprioriteiten kunnen vaak goede bouwstenen zijn die putten uit de jarenlange ervaring van de vaste administratie.

Het beleidsdomein Onderwijs en Vorming bijvoorbeeld detecteerde op basis van een omgevingsanalyse 8 beleidsprioriteiten voor de volgende legislatuur. Binnen die beleidsprioriteiten werden beleidsvoorstellen geformuleerd die elk een bouwsteen vormen om te komen tot de volgende centrale doelstelling: het realiseren van kwaliteitsvol onderwijs voor iedereen, waarbij ze streven naar een maximale leerwinst, ideale arbeidsomstandigheden willen scheppen voor alle onderwijsprofessionals en onze onderwijsinfrastructuur willen transformeren tot aangename en moderne leer- en werkplekken.

Je kan de 8 beleidsprioriteiten hieronder lezen.

print

Comments

comments

RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Loading...