zondag, juli 3, 2022
HomeChromebooksKomt de Google Assistant binnenkort naar alle Chromebooks?

Komt de Google Assistant binnenkort naar alle Chromebooks?

In een vorig artikel met bijhorende video vertelde ik al wat meer over de slimme spraaktechnologie van de Google Assistant. Deze Google assistent kan je ondertussen al vinden in heel wat hardware zoals Google Home luidsprekers, smartphones en de Google Pixelbook Chromebook. Spijtig genoeg is deze nog niet beschikbaar in het Nederlands (normaal ergens in 2018), maar kunnen we er al wel mee aan de slag in het Engels (en andere wereldtalen).

Software update

In een artikel op de website XDA developers toont een gebruiker bewijzen dat Google de nieuwe Google Assistant wil toevoegen aan een toekomstige software update van het Chrome besturingssysteem van Chromebooks. Zo kunnen we binnenkort dus allemaal praten tegen en vragen stellen aan een Chromebook. Uit screenshots van de code blijkt dat de Assistant standaard is uitgeschakeld, maar de hardware producten zullen zelf kunnen beslissen om hem al dan niet te activeren op hun toestellen. De Pixelbook heeft momenteel al een speciale knop om de assistent te activeren, maar bij andere toestellen zal je zelf een knop hiervoor kunnen kiezen.

print

Comments

comments

RELATED ARTICLES

1 REACTIE

  1. […] Begin 2018 schreef ik al over de mogelijkheid dat de Google Assistent naar Chromebooks zou komen, maar ondertussen is dit ook bevestigd door Google. Dit wil zeggen dat je net zoals bij een Google Home luidspreker kan praten tegen je Chromebook laptop om simpelweg dingen te vragen of op te zoeken, een afspraak te maken in je kalender, enz… Het enige nadeel momenteel is dat deze optie er voorlopig enkel zit aan te komen voor Nederlandse Chromebooks en nog niet direct voor Belgische Chromebooks (naargelang de instelling van je land). Dit komt omdat de Vlaamse Google Assistent nog in ontwikkeling is en Google echt een op maat gepersonaliseerde assistent voor Vlaanderen wil lanceren. Naar alle verwachting zou deze nog lanceren in 2019, waarna deze ongetwijfeld ook snel naar Belgische Chromebooks zal komen. […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Loading...